De offertes (2)

In deel 1 hadden we al zes reacties bekeken. Daar zaten hele verzorgde offertes tussen, maar ook mindere offertes. In dit bericht bekijken we de resterende offertes.

Tenslotte geven we nog een conclusie met daarin een totaaloverzicht .

Disclaimer: De offertes die wij hebben ontvangen zijn maar een momentopname en de punten die we toekennen zijn gebaseerd op hoe de offertes op ons overkomen. Bij een andere offerte voor iemand anders zou het zomaar weer anders kunnen zijn. Dit is ook de reden dat we de offertes en prijzen niet delen.

Travelhome

Deze offerte kwam al gelijk maandag en was een mail met daarin een persoonlijke link naar een PDF. De opmaak is zeer compact, maar alles staat er in vermeldt inclusief een duidelijke specificatie. Eerst ontbraken de verzekeringen, maar nadat ik had gebeld kreeg ik een nieuwe versie opgestuurd waarin ook de verzekeringen waren opgenomen. Daarom 3½ punt voor deze offerte. De prijs bevindt zich in de middenmoot. Heel netjes vinden we dat dit de enige aanbieder is die de verplichting voor de ETA op neemt in de offerte.

Travelworld

Als eerste belde Travelworld ’s maandag eind van de dag. Na wat gerichtte vragen, kwam de vraag of ik nog meer offertes had aangevraagd. Toen ik die eerlijk beantwoordde, zag de meneer van er geen heil om zelf een offerte op te stellen. Hij gaf een mooie prijsindicatie van 7,5 tot 8 duizend euro, maar wilde pas in een later stadium een offerte gaan opstellen.

Gesprek verliep zeer vriendelijk, maar helaas grijpen zij nu mis, ondanks de lage prijsindicatie.

UStravel

De best verzorgde offerte van allemaal en daarom 5 punten. Jammer is dat de camperhuur begint op de dag van de vlucht wat de verhuurder (CruiseCanada) niet accepteert. Daarnaast konden we in de offerte niets vinden over de te rijden kilometers. Grootste afknapper was de prijs van de annuleringsverzekering, die was ruim twee keer zo hoog als de andere offertes.

World Ticket Center

WTC stuurt de offerte als mail in plaats van PDF. Of het hier het mailprogramma is of de mail van WTC weet ik niet, maar de mail is erg uitgerekt met een hoop extra witregels. Hierdoor is de mail niet fijn om te lezen. Maar omdat informatie er wel in staat, toch nog twee punten. Wat wel heel fijn was waren de bijlagen met daarin de kamperspecificaties. Die hebben we regelmatig erbij gepakt. Daarom nog een half puntje erbij voor de bijlagen.

Qua prijs is WTC wel de laagste.

WRC

WRC stuurde al vlot een nette PDF, waar wij een 3½ punt voor geven. Zij zijn de enige die een Fraserway camper aanbieden en richten zich duidelijk op het hogere segment. Dat is ook merkbaar aan het duurdere hotel. Helaas leek het alsof ze de offerteaanvraag niet echt hadden gelezen, want we vroegen toch echt om 28 dagen incl. vlucht, terwijl WRC 31 dagen aanbied. Ook de extra bestuurder en de grensovergang naar Amerika worden niet genoemd. En ondanks ze maar 4000km hadden opgenomen maakte dit hen tot ruimschoots de duurste aanbieding. Om ze toch nog een kans te bieden heb ik ze telefonisch gevraagd om de duur en de camper te corrigeren.

Hierna kreeg ik een hele rommelige mail omdat de computer blijkbaar was vastgelopen. Hierin werd de camper vervangen door een naar keuze Canadream of Four Seasons. Maar ook met deze prijs veranderingen waren ze de duurste.

De tijdsduur was niet gecorrigeerd. Door de slordigheden met de tijdsduur en de kilometers gaat er een punt van ons cijfer af.


Conclusie

Het grootste deel van de reisorganisaties levert een nette verzorgde offerte af.  Vooral alle PDF-versies zien er soms erg gelikt uit. Aandachtspunt voor de meeste is echter wel om de punten die worden gevraagd door ons (de klant) expliciet te benoemen. Bijvoorbeeld bij BeleefReizen:

ZinsnedeBed

Op die manier weten wij dat het gelezen en begrepen is. Nu was het bij sommige offertes soms kris-kras zoeken wat er bedoeld wordt. Zo is er de WRC-offerte waar op pagina drie staat dat CDR en CDR+ bijgeboekt kunnen worden, terwijl op pagina twee staat dat CDR al inclusief is.

Als laatste lijkt het ons zeer voor de hand liggend dat als men visuminformatie opneemt in de offerte, dat men ook de ETA moet vermelden. We kunnen ook begrijpen dat men die informatie pas levert bij de reisbescheiden.

Hier dan het puntenoverzicht voor hoe de offertes op ons overkwamen:

OrganisatiePrijsOfferte
Beleef Reizen 3,53,5
Canadareizen0,51,0
GoCanada3,53,0
Great Lakes Travel4,54,5
Tenzing Travel5,04,0
Tioga tours3,52,0
Travelhome4,03,5
US Travel4,05,0
World Ticket Center4,52,5
WRC2,02,5

en de winnaar is… 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *