Dag 1 – Amsterdam -> Vancouver

Vandaag was het dan zover, onze vakantie ging beginnen. De voorbereidingen waren we al bijna een jaar mee bezig. En de laatste weken en dagen gingen erg hard voorbij.

Om half vijf ging de eerste wekker en enkele minuten later gingen alle wekkerKlaar voor vertreks in huis af. Na snel gewassen en aangekleed te zijn, de laatste spulletjes (vooral toiletspullen) ingepakt. Snel nog wat boterhammen gegeten en om 5:45 stond onze “taxi” voor de deur. De rit richting Schiphol verliep erg vlot. Er was bijna geen verkeer, dus om 6:30 waren we er al.

We konden bijna gelijk inchecken en het grote wachten begon. Maar iets over half elf mochten we dan eindelijk aan boord. En netjes op tijd vertrok ons vliegtuig naar Canada. De kinderen vonden het taxiën en daarna het stijgen erg spannend. Maar onderweg sloeg de spanning rustig aan om naar verveling. Het entertainmentsysteem bood wel iets afleiding, maar ruim negen uur blijkt best lang.

YVR – Vancouver

Een kwartiertje eerder dan voorspeld zette de piloot het toestel zeer zachtjes op de landingsbaan. Toen rustig de meute achterna. Na een hoop bochten kwamen we bij een waterval die de ingang vormde voor de douanehal.Waterval in douanehal Vancouver

Na ongeveer 10 minuten waren we aan de beurt en de korte vragen “Waarom ben je hier?” en “Wat ga je doen?” kregen we onze stempeltjes en mochten we Canada in. Nog iets later hadden we onze koffers gevonden op de lopende band en gingen we richting de inklaring. Maar daar waren we al voorbij voordat we het door hadden. We stonden bijna direct op straat.

Terwijl we rond keken naar onze shuttebus richting ons hotel kwam hij zo aan rijden. Dus dat scheelde weer een hoop uitzoekwerk.

Vancouver

Na het inchecken maar met de Skytrain richting Vancouver Centrum gegaan en daar een broodjeszaak gezocht. Omdat we niet echt trek hadden, maar vonden dat we wel iets moesten eten, maar 4x kindermenu genomen. Echter de ontvangen broodjes zouden we thuis nog niet aan de hond durven geven. Dus bij de buren maar een vruchtenshake gehaald.

En inmiddels begon rustig aan de vermoeidheid en de jetlag zijn tol te eisen, dus na een uurtje in het centrum hebben toch maar weer de rust van het hotel opgezocht om even bij te komen. In Nederlandse tijd was het tenslotte al half twee ’s nachts.

Over Jeroen

Jeroen (1973) is IAM Beheerder bij een van de grootste werkgevers van Nederland, Hij vind het leuk om de reis naar Canada voor te bereiden en dat te delen met anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *