Steeds dichterbij

Onze vertrekdatum komt rustig aan steeds dichterbij. Bij het starten van deze site was het nog 333 dagen. En op dit moment is het nog maar ruim 3 weken. Wat is er in de tussentijd gebeurd?

Campings

In de verschillende nationale parken blijkt het op sommige momenten best druk te zijn. Dus die vier campings daar hebben we gereserveerd. Het gaat om de volgende campings:

Omgeving (plaats)Camping
Yellowstone (West-Yellowstone)Redrock RV Park
Glacier NPFish Creek Campground
Banff NP (Canmore)Spring Creek RV park
Jasper NPWhistler

Waarom deze? De keuze werd mede bepaald door:

 • Beschikbaarheid
  Zeer belangrijk natuurlijk, want als er geen plek is kunnen we er niet terecht. En het lijkt er erg druk te zijn. Op een camping hadden we zelfs op het moment van reserveren de laatste plek.
 • Reserveerbaar
  In de NP is het erg druk, en we wilden niet afgaan op het gebruikelijke first-come-first-served. In Yellowstone zijn er maar 5 van de 12 te reserveren. in Glacier zelfs maar 2.
 • Ligging
  We wilden niet een camping op al te grote afstand van de nationale parken.
 • Faciliteiten
 • Prijs
  Deze reis is al kostbaar genoeg, dus ook de prijs wogen we mee, al hebben we alleen bij Yellowstone daar naar gekeken. Verschil was daar wel erg groot tussen de campings.

De andere campings bepalen we wel onderweg. Er moet toch enige flexibiliteit zijn.

Administratie

ETA’s

Begin maart hebben we ook voor ons vieren de eTA’s aangevraagd. Helaas werd half maart bekend gemaakt dat die regels zijn uitgesteld tot het najaar. Maar dat wisten we toen niet. Maar mogelijk is het toch voor ons wel handig om te doen, omdat we ook richting de Verenigde Staten gaan. De informatie die je invult wordt namelijk gedeeld tussen Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Daar kregen we zowel op Amerikaanseals op Canadese sites geen duidelijk over. De eTA’s arriveerden al binnen enkele minuten per email, dus daar waren we ook vanaf.

Internationaal rijbewijs

Ook deze hebben we inmiddels maar gehaald voor ons tweeën. Voor dit rijbewijs zijn de eisen aan de foto’s blijkbaar niet zo streng, dus elke pasfoto waar je recht in kijkt wordt geaccepteerd, en na een paar minuten sta je weer buiten met een velletje papier. Zoals eerder beschreven is dit papiertje in Alberta verplicht. En heb je ’t daarvoor niet nodig, is het soms wel handig als een borg op een camping.

Voorregistratie camper

Onze camper is gehuurd via Canadream. En zij bieden de gelegenheid om je vooraf te registreren. Hierbij kan je dan alle verklaringen en formulieren van te voren lezen en invullen. Schijnt weer tijd te schelen bij het ophalen, dus ook maar gedaan. Ondanks de voorregistratie weten we nog niet wat voor camper we krijgen. We hebben namelijk “Run of Fleet 4” gekozen, waarbij de Canadream op de dag van aflevering kiest welke model je krijgt. Ze kiezen daarbij uit 3 modellen voor 4 personen: MH-A, MH-B of SV-C.

Het blijft dus nog spannend welke camper het wordt.

Bagage

Eerdere vakanties gingen we met de vouwwagen op vakntie, en dat stelt andere eisen aan je bagage. Dit is de eerste keer dat we met zijn allen gaan vliegen, dus we hebben ons voorzien van een kofferset. Van twee grote koffers en twee die er naadloos in passen. Zo kunnen we ze tenminste goed opslaan in het compartiment achterin de camper. Mocht dat niet passen, dan kunnen de koffers ook achterblijven bij Canadream, en krijgen we ze terug bij het afleveren van de camper.

Maar zoals het nu staat, moet het makkelijk in die koffers passen, want we zijn voorzien van een conveniencekit dus volgens Canadream hoeven we alleen maar te zorgen voor kleding en toiletspullen. Borden, bestek, handdoelen, theedoeken, alles is inclusief.

Tickets

Oh ja, deze week ook nog de Boeing-tour “Future of flight” in Everett geboekt. Dan weten we tenminste zeker dat we daar een plekje hebben.

Voor de rest

Natuurlijk met zijn allen nog tijd besteed om te kijken wat we onderweg nog allemaal gaan tegenkomen en waar we langs kunnen gaan. Ook zoeken we leuke trails om te lopen en geocaches om te zoeken. Kortom… een hoop gedaan en nog een hoop te beleven.

Over Jeroen

Jeroen (1973) is IAM Beheerder bij een van de grootste werkgevers van Nederland, Hij vind het leuk om de reis naar Canada voor te bereiden en dat te delen met anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *