Dag 8 – Yellowstone (deel 3)

Vandaag stond er een hele dag raften in de planning, maar afgelopen eergisteren kwam daar wat tussen. Volgens het rafting bedrijf waren we op ons verzoek overgeboekt naar een korte tour van twee uur. Na wat heen-en-weer mailen, hebben we besloten om toch maar de korte tour te doen.

Vanmorgen reden we weer rond zonsopgang het park in. Maar deze keer zouden we de het bovenste rondje, de Upper Loop Road, rijden. Dat was nodig om in Gardiner te komen waar we zouden gaan raften. Dus allereerst begonnen we met de oostkant van de Upper Loop Road om te eindigen bij Gardiner. Het stukje van de noord-ingang tot aan Gardiner is ook al een zeer mooi stuk om te rijden met een hoop haarspeldbochten. Met wat foto-pauzes tussendoor, waren we netjes om 12:30 bij Yellowstone Rafting Co. Daar kregen we de reden te horen van de verkorting. Er was een familie Van Meer uit Nederland en daar had iemand zijn enkel gekneusd. Die vroegen dus om de kortere tour. En dat hadden ze per ongeluk bij ons geregeld. Gisteren boden ze nog aan om voor ons toch de lange tour te doen, maar omdat we onze planning hadden omgegooid v.w.b. de upper en lower loop, hebben we toch de korte tour gekozen. We kregen wel wat compensatie, want een van ons rafte (?) gratis.

Raften

Na onze kleding te hebben aangepast naar zwemkleding met shirtjes er overheen, konden we gaan raften. We werden strak in een zwemvest gesnoerd en kregen zwemschoenen te leen. Na een korte busrit met de boten op de aanhanger kwamen aan op het beginpunt van onze raftingtour. We waren in totaal met drie boten, drie begeleiders en circa 20 personen. Wij vieren hadden een boot voor onszelf. Toen begon het zwaarste deel van onze trip… onze boot naar de waterkant dragen. De boot woog ongeveer 80 kilo en die moesten we met zijn drieën naar beneden zeulen. ( Patrick (onze begeleider), Petra en ik) Dat ging helaas niet over een net paadje, maar over een pad met grote stenen. en nauwelijks ruimte voor de boot. Mara met een paar pauzes waren in enkele minuten toch beneden.

Daar kregen we uitgebreide veiligheidsinstructies van een van de andere begeleiders. Torn moesten we op de kant droog oefenen. Dat zag er wel leuk uit. We vertrokken als laatste van de drie boten. Ongeveer na twintig meter kregen we gelijk onze eerste stroomversnelling met al wat golven over ons heen.

Onderweg passeerden we nog wat stroomversnellingen en op de rustige stukken vertelde Patrick iets over de omgeving, de dieren, het park en op verzoek iets over zichzelf. Halverwege de tour was er even gelegenheid om je van de boot te laten vallen en even een verfrissende duik te nemen. Nadat we weer aan boord waren gehesen, gingen we weer verder. In totaal hebben we zo 8 mijl afgelegd over de Yellowstone-rivier.

Het was een erg leuke ervaring die we graag weer zouden doen. Maar achteraf toen we onze armen voelden, waren we blij dat we de korte trip hadden genomen.

Helaas op dit moment geen foto’s van deze trip, omdat ze er $45 voor vroegen. En wij hebben alleen filmbeelden van onze actioncam die we later thuis wel gaan bekijken.

Rest van de middag

Na het raften zijn we in Gardiner nog even een pizza gaan eten. De televisie in de pizzeria stond aan en de Indiana 160 was bezig. Tot onze verbazing was de live-race alleen in een hoekje van het scherm en de andere 80% van het scherm was een continue aaneenschakeling van reclame. Soms meerdere reclame’s tegelijkertijd.

Daarna zijn we de rest van de Upper Loop langsgegaan. Heel bijzonder daar waren de moddervulkanen en een geyser met de naam “Dragon Mouth Spring”.

Helaas nog steeds geen beren gezien tijdens onze dagen in Yellowstone. Wel een hoop bizons, herten en vooral veel grondeekhoorns.

Vandaag gereden: 301 km

Over Jeroen

Jeroen (1973) is IAM Beheerder bij een van de grootste werkgevers van Nederland, Hij vind het leuk om de reis naar Canada voor te bereiden en dat te delen met anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *